«تست شخصیت شناسی»

مشخصات

برای شرکت در تست شخصیت‌شناسی (MBTI) بر روی لینک زیر کلیک کنید:

تعداد سؤالات:

93

نوع تفسیر نتایج:

تحلیلی و پیشنهادی

مدت زمان پاسخگویی:

20 الی 40 دقیقه

هزینه:

رایگان

راهنمای اجرای MBTI

MBTI یک مقیاس است نه یک امتحان.

  • انتخاب از بین گزینه‌ها تحمیلی است و حتما یکی را می بایست انتخاب کنید.
  • هیچ جواب درست یا غلطی وجود ندارد.
  • حدود ۲۰ تا ۴۰ دقیقه زمان می برد.
  • MBTI فقط رفتارهای معمول و بهنجار را می سنجد و ربطی به‌سلامت روان یا بیماریابی ندارد.
  • هیچ سنخ شخصیتی خوب یا بدی وجود ندارد؛ هر یک از سنخ‌ها نقاط قوت طبیعی، نقاط ضعف یا نقاط مبهم خود را دارند.
  • هنگام پاسخ دادن به سولات، به این مسئله فکر کنید که در هر یک از موارد، در شرایطی که فشاری بر روی شما نیست، کدام‌ یک را ترجیح می‌دهید؟

به خودتان فکر کنید، آن‌هم خارج از نقش های شغلی یا خانوادگی که بر عهده ‌دارید. به این صورت که معمولاً کدام پاسخ یا عمل به شما نزدیک تر است؟ یا این که کدام پاسخ توصیف نزدیک تری از اعمال و احساسات شما به دست می­‌دهد؟

نکته مهم: عزیزان توجه داشته باشید که انتخاب گزینه های واقعی با توجه به شرایط فعلی شما باعث قرار گرفتن شما در بهترین موقعیت شغلی و خدمتی می گردد، بنابراین در انتخاب گزینه ها دقت نمایید.

تست MBTI (ام بی تی آی) چیست؟

MBTI مخفف عبارت Myers-Briggs Type Indicator است و طبق گزارش Forbes، یکی از پرکاربردترین ابزارهای شخصیت شناسی در محیط کار تست شخصیت شناسی MBTI است. شخصیت شناسی به این روش یکی از قدرتمندترین و پر استفاده‌ترین ابزارهای شخصیت شناسی است. با استفاده از این ابزار، با حدود علایق خود، مدل جمع‌آوری اطلاعات و تصمیم‌گیری خود آشنا می‌شوید.

اشخاص به کمک این تست می توانند تیپ شخصیتی خود را بشناسند. نتیجه‌ی آزمون شامل یک کلمه چهار حرفی است و براساس این تست تیپ‌های شخصیتی به شانزده دسته تقسیم می‌شوند. تست شخصیت MBTI از قابل فهم‌ترین تست های شخصیت است و در مدارس و بعضی واحدهای تولیدی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مزیت‌های بزرگ این تست بررسی هر فرد به تنهایی می‌باشد و با از بین بردن عامل قیاس، باعث می‌شود که فرد بداند در هر کدام از ویژگی‌های شخصیتی چه جایگاهی دارد و برای چه محیطی مناسب‌تر است می‌توان این ویژگی تست MBTI را در کنار فهم راحت آن، از مهم‌ترین دلایل استفاده‌ی این تست در مدارس دانست.

یک استفاده‌ی مهم و تخصصی دیگر از ابزار MBTI این ضرب المثل معروف است که می‌گوید «هر کسی را بهر کاری ساختند!». ضرب المثل به درستی به مسئله‌ای اشاره می‌کند که این ابزار قابلیت حل آن را دارد. در جلسات مصاحبه استخدام، می‌توانید با تشخیص شخصیت فرد مصاحبه شونده شغل‌هایی که او برای آن‌ها ساخته شده است را تشخیص داده و خود را از عواقب تشخیص نادرست توانایی‌های فرد برهانید.

در ابزار MBTI انسان‌ها از چهار منظر مورد بررسی قرار می‌گیرند:

  • دریافت انرژی
  • جمع‌آوری اطلاعات
  • تصمیم‌گیری
  • سبک زندگی

به ازای هرکدام از موارد بالا، دو ترجیح در نظر گرفته می‌شود که عبارتند از:

  1. ترجیح دریافت انرژی: برون‌گرا (Extroversion :E) / درون‌گرا (Introversion :I)

بنابر تعریف در ابزار MBTI، برون‌گراها از محیط اطرافشان انرژی می‌گیرند در حالی که درون‌گراها برای شارژ شدن نیازمند سکوت و تنهایی هستند. برون‌گراها به صحبت و تبادل نظر علاقمند بوده و هرچه بیرون باشد برایشان جالب است. معمولا از آن‌ها بعنوان افرادی معاشرتی یاد می‌شود که در گروه‌ها به راحتی صحبت کرده و اظهار نظر می‌کنند. در مقابل درون‌گراها برای داشتن حال خوب نیازی به حضور دیگران ندارند. آن‌ها از صحبت‌های دو نفره لذت می‌برند و در مجموع ساکت، تودار، دیرجوش و محتاط به نظر می‌رسند.

  1. ترجیح جمع‌آوری اطلاعات: حسی (Sensing :S) / شهودی (Intuition :N)

بنابر نظریه‌ی شخصیت شناسی MBTI، انسان‌های شهودی دوست دارند از طریق دیدن تصویر جامع (big picture) و تمرکز بر ارتباط وقایع و یافتن الگوها اطلاعات را دریافت کنند. این در حالیست که افراد حسی اطلاعات واقعی و ملموس، جزئیات و اعداد و ارقام برایشان قابل اعتمادتر است. به طور کلی شهودی‌ها به الهامات و نظریات و حسی‌ها به تجربیات و اجرائیات علاقمندند.

  1. ترجیح تصمیم‌گیری: منطقی (Thinking :T) / احساسی (Feeling :F)

بنابر نظریه‌ی شخصیت شناسی MBTI، افراد احساسی ترجیح می‌دهند در تصمیماتشان از احوالات و احساس خود پیروی کنند و به ارزش‌های درونیشان پایبندند. در مقابل افراد فکری ترجیحشان ارزش‌های سازمانی و بیرون از خودشان است. آن‌ها رک و صریح بوده، مسائل را “درست و غلط” می‌کنند و احساساتشان را کمتر در تصمیم‌گیریشان دخیل می‌کنند. درحالی که احساسی‌ها مهربان‌تر به نظر می‌رسند و همدردی و قدردانی برایشان از اهمیت خاصی برخوردار است. آن‌ها موضوعات را شخصی می‌کنند و در تصمیم‌گیری، “بد و خوب” دارند.

  1. ترجیح سبک زندگی: منظم (Judging :J) / منعطف (Perceiving :P)

آخرین ترجیح در MBTI، ترجیح سبک زندگیست. در این بخش، منظم‌ها برای هر کاری از قبل برنامه‌ریزی دارند و در مجموع می‌خواهند زود تصمیم بگیرند. آنها تا تصمیم نگیریند راحت نیستند و سعی دارند سریع از بلاتکلیفی رها شوند. اما منعطف‌ها با مسائل راحت‌تر برخورد می‌کنند و در برابر اتفاقات و موارد پیش‌بینی نشده انعطاف پذیری خوبی دارند. آن‌ها سخت گیر نبوده و حتی گاهی خود به خودی هستند. تصمیم گیری برای افرادی که شخصیت منعطف دارند سخت‌تر از افراد منظم است و از این که مسئولیت تصمیم خود یا بقیه را بعهده داشته باشند هراس دارند.